B-Squadron - Sons of Tigers

Rebellion Records - CD -


1104_bsq_sons.pngV roce 2015 vydala tahle anglická kapela z Leicasteru svoje debutové EP Saturday´s Soldiers, kde byly čtyři songy – Saturday´s Soldiers, Means of Escape, B-Squadron a Scratchcard Nation. Potom se kapela odmlčela a vypadalo to na konec ale v lednu 2018 se chystají vydat debutové full album s názvem Sons of Tigers. To bude obsahovat 13 songů včetně čtyřech zmíněných (ale nově nahraných), Intra a dvou coverů – Evil od 4Skins a Rapist od Combat 84. Mimo to v songu Day to Day vypomáhá kapele i Timmo z The Glory. Zvuk kapely zůstává pořád stejně hrubý a syrový, jako na jejich debutovém EPku a odkazuje na kapely z 80. let – stačí se podívat na výběr coverů. Občas uslyšíte kytarovou vyhrávku, ale myslím, že by málokdo poznal, že jde o album z roku 2018 kor když zvuk coverů parádně splyne s ostatními songy z alba. Prostě zvuková nostalgie jako prase a já tam navíc slyším určitě Condemned 84 (a jejich Gang Warfare nebo When Saturday Comes) nebo z novějších třeba Bootprint. Jinak je to vesměs střední tempo, ale najdou se i rychlejší věci jako třeba This is England, která je o tom, jaké subkultury dala Anglie světu. Jinak další songy jsou Mongoose Patrol, Keep the Cover, Means of Escape, Woking Class Heroes a titulní Sons of Tigers. Syrový, nekompromisní, násilný a dobrý!
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 9  •  Datum: 28.11.2017

Battle Ruins - Glorious Death

Rock´n´Roll Disgrace - LP -


1138_br_gd.jpgDruhý press druhého oficiálního alba týhle úderky z Bostonu vydal opět jejich domácí label Rock´n´Roll Disgrace, tentokrát na modrém vinylu a v počtu 500 kousků. V kapele opět působí Brendan a celá partička lidí motající se okolo kapel jako Hammer and the Nails, Boston Strangler, Rival Mob, Stone Dagger, Lovely Lads, Peacebreaker, Magic Cirlcle, Mind Eraser, Soul Swallower, atd… Kapela, která je pětičlenná, na sebe upozornila v roce 2009 kazetou a pak singlem a stejnojmenným albem a od té doby se stala doslova kulovní záležitostí (stačí se podívat na ceny jejích nahrávek na discogs) a dokonce došlo ke třem bootlegům jejich písní, které byli vydány jako tři singly pod hlavičkou Battle Ruins Fan Club. Na desce najdete osm songů, z čehož tři můžet znát z kazety, která byla vydaná loni. Jedná se o titulní Glorious Dead Lay Under Waves, Slain Stripped Skalped a We Are the 10th Legion. Většina songů je ve ponurém středním tempu (ale nečekejte žádný doom metal), dominuje Brendanův vokál, který umí fajn vejšky (Same Enemy, Atomic Fire nebo poslední The Day the Idols Fell) a vynikající sólová kytara, ale jsou tu i rychlejší kousky (Below the Black Sun a Slain Stripped Skalped). Jinak určitě nečekejte žádné klišé, tohle jsou texty o válkách (od Říma přes Hirošimu až po Vietnam), utrpení, zlu, slávě, atd… a taky se připravte na to, že každej song je prostě top. Za mě je nejlepší z nejlepších Atomic Fire a We Are the 10th Legion. Uvnitř obalu je papír s texty a obrázkém vikingské lodi. Kapela se stala kultovní po právu a já nemám jinou možnost než dát plnej počet.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 10  •  Datum: 30.05.2018

Bomber - Mighty Mighty Bomber Mayhem

DIY - EP -


1116_bomber.jpgBomber je nová kapela ze Švédska (Malmö), kde hrají členové Vindicate This! a Lost Warning. Singl vyšel nejdříve jako digitální promo (https://goo.gl/ygvtpH nebo případně https://www.youtube.com/watch?v=9nnZl-9Q0Yc), ale později v tomto roce by ho měl vydat Pretty Shitty Town Records. Online verze obsahuje čtyři songy v angličtině a to Working for What, Point of No Return, I´m a Bomb! a The Irony. Kapela ale nahrála ve studiu songů pět, takže možná fyzická verze bude o song bohatší. Zmíněné kapely jsou tam určitě slyšet, muzika je melodická (jak jsme na to u švédských kapel zvyklí), přímočará a songy jsou relativně krátké (ani jeden nemá přes 2 minuty). Bicí jsou svižný, v každém songu je krátká kytarová vyhrávka (nejlepší asi v posledním The Irony) a vzadu duní rychlá a vyhraná basa (kterou uslyšíte asi nejlépe v Point of No Return). Obal i logo kapely odpovídá jejímu názvu. Fajn novinka, kde hrají ostřílení veteráni.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 8  •  Datum: 29.01.2018

Codi de Silenci/Reconquesta - La Força de la Raó

Disco Nightmare/Roca Sobirana/Fénix Records - EP -


1130_cds_rcq.jpgNázev splitka dvou katalánských kapel Reconquesta a Codi de Silenci by se dal přeložit jako Síla rozumu a vyšel v 500 kopiích (300 černých a 200 vínových) na Disco Nightmare, Roca Sobirana a Fénix Records (poslední dva jsou zřejmě labely kapel). Každá kapela zpívá ve své mateřštině a je zde zastoupena dvěma songy – Codi de Silenci zde mají El Complot (Spiknutí) a Descans (Odpočinek), Reconquesta potom Segueix Latent (Stále živi) a Som Una Nacio (My jsme národ). Codi de Silenci hrají v pětičlenné sestavě a jejich muzika je skutečně vyhraná, což určitě víte z předchozích dvou desek. Descans je pomalejší věc, s vyhranou kytarou, táhlým zpěvem, která vypovídá o umírajícím patriotovi, který se ohlíží za životem, který prožil na plno a na kterém by neměnil ani jednu věc. Song končí pípáním nemocničního přístroje. El Complot je potom rychlejší a rockovější a je o nezdařeném atentátu na krále Alfonse XIII v roce 1925 a jeho důsledcích na situaci v regionu. Reconquesta naproti tomu redukovala setavu na tři členy, Segueix Latent je o padlých patriotech a jiných historických osobnostech, kteří však nejsou zapomenuti a jejich pokračuje i v současnosti prostřednictvím nás. Reconquesta hraje přeci jen trošku hruběji, ale to neznamená, že hůře, a i přes to, že jsou jen tři tak muzika je špičková a sóla uslyšíte také. První song obsahuje skvělý refrén. Dvojka Som Una Nacio je o pocitu být součástí země, do které váš národ nepatří. Tento song je asi nejtvrdší z celé desky a může za to hlavně úderný refrén. Uvnitř desky najdete papír s texty (i v angličtině, což oceňuji) a fotkami kapel. Kdo má rád patriotické kapely, které se nebojí zdůraznit svoji národní identitu a příslušnost ke Katalánsku, tak to to je věc přesně pro něj. Paráda a za mě plnej počet!
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 10  •  Datum: 06.04.2018

Doubling Boys - Bide Luzea

Primátor Crew/No Turning Back/Tough Ain´t Enough - EP -


1121_db_ep.jpgDoubling Boys je pětičlenná baskitská kapela, která má na kontě třeba CD Denbora Aurrera Doa z roku 2010, které ale letos vyšlo na LP také přes Primátor Crew. Kapela hraje poměrně dlouho (první album vyšlo v roce 2006 a kapela jak otaková byla založena v roce 2004) a toto je po 8 letech jejich nový počin (změny v sestavě, atd…). EPko obsahuje tři songy a to Bide Luzea na straně A a Skinhead a Bad Reputation na straně B. Název by se dal přeložit jako Dlouhá cesta. Jinak EPko je limitováno 500 kousky, obsahuje insert a vychází na spolupráci tří labelů. První dva songy jsou v baskičtině, třetí pak v angličtině. Pokud máte rádi pomalejší melodické Oi! s jemným zpěvem, táhlými melodiemi, vyhranou basou v pozadí a společnými singalongy, tak tohle přesně dostanete od Doubling Boys v písních Bide Luzea a Skinhead. Poslední Bad Reputation je z desky nejrychlejší s hravě rock´n´rollovou kytarou. Opět musím potvrdit svůj poznatek – kapele prostě více sluší mateřština než angličtina a u Doubling Boys je tomu nejinak. Jinak o insertu nicmoc nevím, protože desku mám jen elektronicky, ale cover je zpracovaný moc hezky. Pokud máte rádi melidkcé věci alá Codi de Silenci, tak tohle si zamilujete. Paráda.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 8/9  •  Datum: 16.02.2018

Dowina - To Each His Own

Tough Ain´t Enough Records - EP -


1125_dowina_ep_new.pngPo tom, co španělský label Tough Ain´t Enough Records dal na EP jediný počin od Dowiny Brezalauspurch, vydává na EP i jejich demáč z roku 2003 – songy Memories, Victim (můžete znát i z kompilačky Streetkids 2) a Dowina Fortress, song Werewolves z kompilačky Japanese-European Friendship a dosud nevydaný song To Each His Own. Deska vychází ve 250 kopiích na černém vinylu s úžasným obalem ve stylu Templars, kde se hodně povedla hlavně ta zadní strana, která hraje všemi barvami a zobrazuje archanděla Michaela. Uvnitř pak najdete papír s texty na všechny písně. Dowina byla na svoji dobu fenomén, protože to byl nějaký první pokus, jak na domácí scéně představit viking rock žánr (ze songu Dowina Fortress přímo kape) a taky anglické vokály. Čekejte parádní kytarové vyhrávky (třeba Victim), ale i basové (Werewolves, Memories) a taky sborový zpěv. Textově se songy zaměřují třeba na vzpomínky na mládí, kdy vám patřili ulice, pouliční spravedlnost všem násilníkům a pedofilům nebo Děvín a jeho historie. Těžko vybrat nejlepší song z desky, protože i demo je na patřičné zvukové úrovni. Tímto je de fakto dokončena kompletní diskografie kapely a všech 10 songů (plus demáč z roku 2015) si můžete poslechnout zde http://bandzone.cz/dowina. Za mě plnej počet a oba palce nahoru pro Tough Ain´t Enough za realizaci obou EPek.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 10  •  Datum: 27.03.2018

Facção Opposta - Da Luz À Obscuridade

Combate Brutal Records - LP -


1123_f_o_LP.jpgNa LP verzi alba Da Luz À Obscuridade od Facção Opposta ‎jsme si museli počkat dva roky od CD verze. Vydání se zhostil label Combate Brutal Records, pro nějž to byla premiéra co se velké desky týče. Ta vyšla v počtu 200 kousků – 100 s černým obalem a 100 s bílým + 20 test pressů. Vinyl je černý. Jinak na desce je proti CD verzi jen 8 songů (4 na straně A a 4 na straně B) včetně coveru Dans Les Tribunes o Komintern Sect, kde hostuje i Wattie z Lion´s Law. Na LP chybí bonus O Tempo Passa ze splitka z FAVL. Časově to vychází asi na 30 minut. Obal je udělán jen jako papír, kde je nový obal (smrtka – asi se to vztahuje k songu Anjo da Morte), fotky členů a seznam písní plus přiložený papír s texty, děkovačkou a fotkou kapely z koncertu. Podrobnější recenzi najdete u CD verze, tady se omezím jen na lehčí shrnutí. Kapela hraje střední tempo, zpívá ve svojí mateřštině (super singalongy – hlavně titulní song nebo Farsante), má dvě kytary a je to sakra slyšet (třeba Recordaçöes nebo Veterano do Ultramar). Hodnocení nechám stejný, jako minule takže 9/10. U kapely se můžeme těšit na další split EP, tentokráte se španělskými Asedio.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 9  •  Datum: 19.03.2018

Hammer and the Nails - s/t

Rebellion Records - EP -


1127_hatn.jpgV pořadí páté EP od Bostonské úderky Hammer and the Nails vychází na Rebellion Records jako maxi LP. Podle nedávného rozhovoru kapela nehodlá vydávat full alba, ale jen EPka, takže můžete čekat spíše kvalitu než kvantitu, protože zatím každý jejich počin byl výtečný. Na tomto EPku najdete čtyři songy – Controlled Rebellion, Hook, Line and Sinker, Ought a instrumentální intro Icepicks Coda, kterou můžete znát třeba z jejich maxi E.P, což tedy znamená tři nový songy. Opět očekávajte skutečně temný a ponurý zvuk se dvěma kytarami, kde sólovka dělá opravdu v každém songu, co umí, občas uslyšíte i zkreslené vokály (poslední Ought) anebo podbarvení skřípavým samplem/klávesami (Hook, Line and Sinker). Čekejte střední tempo, které je hnáno přesnými bicími a podpořeno hrubým vokálem Briana a vokály zbytku bandy. Nebojím se říct, že kapela, na co šáhne, to se jí daří, a tak je tomu i tady a všechny songy jsou dokonalé a mně se nejvíce líbí Hook, Line and Sinker. Ještě jednou chválim sólovou kytaru, hlavně teda v Controlled Rebellion. Uvnitř pak najdete papír s texty a něco jako plagát. Desek vychází 1000 kousky (400 černých, 400 bílých a 200 zlatých). Já mám doma všechny EP co zatím vydali a toto si určitě pořídím také, protože jak řikám, je to klenot! Jinak zajímavý je, že ani jedno EP se nijak nejmenuje :).
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 10  •  Datum: 29.03.2018

Live by the Sword - s/t

Rebellion Records - LP -


1124_lbts.jpgPo dvou EPkách přichází tahle holandsko-americká studiová úderka s debutovým LP. Jedná se vlastně o mini album, na kterém najdete sedm songů, v čemž je cover od Bruisers Intimidation. Deska (těžkotonážní černý vinyl, limitovaný 500 kousky) začíná intrem Live by the Sword, kde je vlastně jen skloňování zkratky L.B.T.S., ale umožní vám odhadnout tvář muziky, která vás čeká v dalších písních. Ostatní songy se jmenují Fight for Survival, Rats and Snakes, Jealousy, Attack Attack a Death Dawn. Většinou se jedná o temné střední tempo, kterému dominuje zpěv Erica (Strongarm and the Bullies) a fajn sólová kytara (Wouter). Jinak určitě nečekejte nějaké klišovité texty. Ze zvuku mi trošku vybočuje song Jealousy a Intimidation, které mi zní trošku Chickswickovsky. Hnedka další věc Attack Attack Vás kopne ale zpátky do zajetých kolejí LBTS. Za nejlepší věc považuju poslední Death Dawn, s parádním kytarovým začátkem, vynikajícím zpěvem Erika a celkově celou svojí koncepcí. Obal je udělaný v černobílém stylu stejně tak jako předchozí dvě EPka. Pokud máte rádi věci jako Hammer and the Nails nebo Battle Ruins, tak toto je přesně pro Vás. Super.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 9  •  Datum: 26.03.2018

Mercancias - III

Disco Nightmare Records - EP -


1128_mercIII.jpgPo 7 letech vydávají Mercancicas z Valencie na domácím labelu Disco Nightmare Records novou desku (150 černých a 100 zelených kousků s tímto obalem a 50 černých vinylů s obalem jiným). Tentorkáte je to maxi EP s názvem III (jo je to jejich třetí deska) a obsahuje tři songy plus instrumentální akustické Intro (s vybrnkávanou kytarou a klávesami). Ty se jmenují Europa, De Santurce al Infierno (Od Santurce až do pekla) a Seňores de la Guerra (Páni války). Jinak Mercancias hrají v pětičlenné sestavě, ve které najdete i Nestora z Glory Boys/Gol Nord/Shaved Dogs. První song se týká celého byrokratického aparátu současné Evropy, a především Evropské banky, která jménem trhu zotročuje národní ekonomiky, dvojka je o životě na ulicích v betonové džungli, drogách a celkově šedé budoucnosti, pokud už vyrůstáte v pekle, poslední vypovídá o hlrůzách války. První Europa je taková klidnější a kytara si hraje svoje hlubší i vyšší vyhrávky, naproti tomu Da Santurce al Inferno asi nejvíce odsýpá a je v ní skvělej singalong refrén, poslední Seňores de la Guerra začíná také vyhrávkou (která se opakuje) a zvukově je asi nejvíce ponurý (basová vyhrávka a hvízdání na konci). Uvnitř obalu je papír s texty (jen španělsky) a celá řada fotek kapely. Kdo má rád jejich předchozí věci, tak bude mít rád i toto. Opět kvalita namísto kvantity.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 8/9  •  Datum: 03.04.2018

No Heart - Can´t Get Out

Rebellion Records/LSM Vinyl - LP -


1133_no_heart.jpgNo Heart je nová kapela z Kanady (Victoria, Britská Kolumbie), kde hrají členové kapel jako Last Crusade nebo Thankless Graft a můžete je znát z jejich splitka s australskými The Opposition. Toto je zbrusu nové album, které vydává Rebellion Records/LSM vinyl a najdete na něm celkem 10 nových songů. Podle fotky na obalu je kapela tříčlenná a jejich muzika je hnaná dopředu neoboosterovanou tvrdou a ocelově znějící kytarou, která vám připomene určitě Templars, Righteous, Crown Court, Veros, Janitors, rané Perkele (Voice of Anger) nebo třeba Legionaires. Většina songů je tvrdá a přímočará – třeba titulní Can´t Get Out (která je fakt hodně do Templars), rychlá Better Way, Come and Gone (se skvělou kytarou), Face in the Crowd (skvělý bicí a pasáž basa + bicí) nebo Do it Again (což je jeden z nej songů desky, díky vyhrávkám, pauzám a hlavně společnému refrénu), ale jsou tu i pomalejší věci – třeba Same a hnedka následující Left for Dead nebo Standards. Jinak zpěv je hrubší, ale tak akorát, kytara občas hodí nějakou vyhrávku. Jinak obal je udělanej poměrně jednoduše, ale tak to asi kapela chtěla. O vnitřku nemůžu podat info, protože mám jen digitální kopii. Super věc, která vás určitě nebude nudit.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 8/9  •  Datum: 20.04.2018

Tachanka - Vengeance de Classe

Mendeku Diskaks - EP -


1137_tachanka.jpgTachanka je kapela, která pochází z Bretaně a toto je jejich debutové EP, jehož název by se dal přeložit jako Třídní pomsta. Jinak název samotný je kulomet, který je tažen koňmi. EP obsahuje čtyři songy a to Une Historie Qui Finira Mai (Příběh, který skončí v květnu), Né Pour Être Chomeur (Narozen jako nezaměstnaný), Tous Des Salauds (Všichni bastardi) a titulní Vengeance de Classe. Hudebně se jedná o spíše pomalejší věci, které mají hodně depresivní, temný a až postpunkový nádech a nejvíce mi to připomíná asi portugalský projekt Gume. Na konci prvního songu je slyšet i ženský vokál. Nejvíce se mi líbí asi druhý song Né Pour Être Chomeur, kde je i fajnová kytarová vyhrávka a refrén. Další Tous Des Salauds je asi nejzpěvnější – hlavně v refrénech. Kytara zní parádně kovově ve všech písních. Celou desku si můžete poslechnout zde https://mendekudiskak.bandcamp.com. Jinak o kapele a o detailech obalu nic moc dalšího nevím. Zvukově zajímavá věc palec nahoru pro Mendeku Diskak za vydávání takových kapel.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 7  •  Datum: 10.05.2018

Tango 14 - Kioskos, Bares Y Tribunas

Mendeku Diskaks - LP -


1117_tango14.jpgTango 14 je punk rock/Oi! kapela z Argentiny (Boulogne v provincii Buenos Aires), která je hodně zažraná do fotbalu. Toto je jejich druhé album, předtím vyšlo v roce 2012 ještě Esto es Nuestro. Toto album s názvem Kioskos, Bares y Tribunas (Kiosky, bary a tribuny) vychází pouze jako LP a to na španělském (respektive baskitském) labelu Mendeku Diskaks – 500 kopií, 400 černých desek a 100 bílých. Respektive album vyšlo už v roce 2014 jako součást zinu Union y Difusion. Na albu najdete celkem 10 songů ve španělštině. O kapele jsem předtím nevěděl, takže jsem byl zvědavej, co vlastně hrajou. Hudebně je to pomalejší a ultramelodický styl, který Vám i svými tématy určitě připomene Vanilla Muffins (kteří jsou ale ve většině písní o něco rychlejší než Tango 14 a taky hrají jen ve třech, zatímco Tango 14 v pěti) nebo pomalejší věci od Orgullo Sur ze Salud Por Los Skinheads. Taky v tom je slyšet poppy Oi! zvuk alá Welcome to the Real World od Business a pub rockové vlivy. Rozhodně nečekejte nic tvrdého, ba naopak – jemnej zpěv, tleskání do rytmu, pomalé vyhrávky, atd... Asi těžko budu vybírat nejlepší song, protože většina jsou táhlé hymny, třeba Argentina se skvělým refrénem, Che Barrabrava, Brasil 2014 nebo Es Mi Vida. Songy jsou taky relativně dlouhé (mezi 3:14 a 4:34). Obal je fajn – předek je fotka tribuny, uvnitř pak texty a dlouhá děkovačka.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 8  •  Datum: 30.01.2018

Tear Up - Playground Politics

Rebellion Records - LP -


1122_tearup.pngTear Up je kapela, která pochází z anglického města Watford a toto je jejich debutové album, které vychází na LP (300 kousků) přes Rebellion Records. Kapela má na kontě ještě EP z roku 2015 s názvem Fuckin´Av It a mimo songu Moose on the Loose (který je od Vicious Rumors) najdete všechny i na tomto LP (ale nevím, zda jsou přehrané nebo ne). Celkem je na LP 12 songů, včetně coveru Real Enemy od The Business. Z nových kapel mě to připomíná B-Squadron, protože zvuk Vás fakt kopne zpátky do 80. let, ale na rozdíl od jejich kolegů z Leicasteru, kteří znějí jako Condemned 84 nebo Combat 84, tak tohle je spíše do zvuku Cockney Rejects nebo Sham. Hnedka od prvního songu až do konce desky vás bude provázet drzej vokál zpěváka Jamie. Jinak banda je čtyřčlenná, hraje klasické britské střední tempo a občas je zde slyšet nějaká ta vyhrávka (třeba Playground Politics, King of the Car Park nebo No Big No Clever). Jinak témata se týkají například internetových hrdinů (Fuck Boy nebo titulka Playground Politics), nezodpovědných rodičů (Dead Beat Dad), zákazu kouření v putyce (Smoking Ben), nezaměstnanosti (This is England) nebo o Jimmymu Savilovi z BBC, který byl usvědčen ze zneužívání dětí, atd… Jinak na obalu je pěkná stará fotka dětí, jak se rvou. Kdo má rád klasický britský zvuk, tak tomu se Tear Up budou líbit.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 7  •  Datum: 09.03.2018

v/a - Worldwide Viking Rock Vol.1

Hakkapeliitta/Espina/Rolling On!/Vikingarock Franc - LP -


1114_wwvr1.jpgToto je LP kompilačka evropských viking rockových kapel, na které je zastoupeno sedm kapel s celkem dvanácti songy. Najdete tu španělský Drakkar, švédské Blå Brigader a francouzské Carcereduro na straně A. Tyto kapely zde mají každá dva songy, z čehož jeden z nich je buď nový nebo alespoň nově nahraný (Carcereduro). Druhou stranu mají kompletně v režii finské kapely kolem Ariho, takže Arska & Hakkapeliitat, Kalevan Soturit, Kareliaani a mTorr (o kterých jsem zatím neslyšel). Celkem tu mají šest songů a všechny nové. Desku otevírají Drakkar se songy At the Gates of Hel a Odin´s Law (z alba Dragonheads) a nutno říct, že to je skutečně viking rock v pravém slova smyslu s metalovějšími kytarami, které se nebojí vyhrávek. Následují Blå Brigader s jejich Xanté (což je švédský likér jehož základem je koňak a belgické hrušky) a Dårarnas Paradis (ze stejnojmenného CD singlu a znamená to něco jako Ráj bláznů). V Xanté uslyšíte i klávesy a celej song je hozenej trošku na druhou dobu a je to taková pohodička. Carcereduro zde mají znamé věci Alexandre de Grand (z D´estoc Et de Taille) a Les Feux de Beltan (z Ad Honorem). Druhou stranu otevírají Kalevan Soturit se songy Ukonvasara (Ukovo kladivo), kterej je tvrdej a na jehož konci je vyhrávka na kytaru a klávesy a tradicionál Tuonne Taakse Metsämaan (Zpět do lesů). Následuje Arska & Hakkapeliitat se songem Strong, v němž Ari více zpívá než ve věcech od Kalevan Soturit. Kareliaani tu prezentují anglickou Nordism, která je z celé B strany asi nejmeldočitější a Oravan Laulu (což je báseň od Aleksise Kiviho, což byl finský spisovatel z 19. století). Stranu B uzavírá mTorr a jejich Northman, kterej začíná skoro ambientně a v kterém je fajn ústřední riff kytary a taky samply nebo klávesy na začátku. Jinak obal téamticky sedí do žánru, uvnitř pak najdete papír s texty a fotkami kapel, zazadu je potom obrázek drakarů a helmy. Kompilačky nehodnotím bodama, ale pokusím se to nějak shrnout, takže sedm kapel, dvanáct songů (z toho 8 nových), prima artwork a tak jisto muzika od známýcn i méně známých kapel viking rocku.
Autor: Peddy  •  Hodnocení:  •  Datum: 23.01.2018

v/a - Oi! Ain´t Dead Vol. 6

Rebellion Records - LP -


1126_oad6.jpgŠestá kompilačka Oi! Ain´t Dead z dílny Rebellion Records se tentokráte zaměřila na britské kapely, takže tu najdete Crown Court, Hard Wax, B-Squadron, Tom Dog, City Miles, Brassknuckle, Hostile Minds a Clockwork Soldiers. Všechny kapely kromě poslední jsou kapely nové, poslední je naopak vykopávka z let osmdesátých a jedná se o kapelu, která byla aktivní před The Glory a kde zpíval Timmo a všechny tři jejich songy nespatřily světlo světa hezkých pár let. Jinak ostatní songy by měly být též vydané jen zde. Desku otevírají Crown Court s jejich Made in England, což je parádní neboosterovanej sypec s kytarovými vyhrávkami uprostřed songu, další dvě věci jsou od B-Squadron, který si jedou pcotivej zvuk 80. let – Do You Know Stanley a 6-6-44 (která je o vylodění v Normandii), následují Hard Wax a jejich mod beat/bovver rock s bluesovými prvky – Just One More Drink a Boys are Back, následují Top Dog s jejich (reklamím :)) songem Backstreet Battalion a Vigilente, následuje kapela City Miles, o kterých jsem nikdy neslyšel a jejich věc s názvem Away Day, což je naprosto parádní melodická věc (nejmelidčtější z desky), která vám připomene klasiky žánru jako Cock Sparrer nebo The Business, pak tu máme Brassknuckle s Relicts of the Past a Hardkill, Hostile Minds s One Minute a My Way a jejich muzika se mi hodně líbí – agresivní zvuk, zpěv a za mě je to jedna z nejlepších banda na kompilačce. Desku pak uzavírá nejstarší kapela Clockwork Soldiers s třemi songy It´s a Sham, Out of My Head a 8 Seconds. Uvnitř je papír s texty a fotkami. Fajn kompilace s nevydanými songy.
Autor: Peddy  •  Hodnocení:  •  Datum: 28.03.2018