Concrete Elite - Iron Rose

Rebellion Records/Longshot Music - CD -


1079_rr177_1.jpgPrvní plnohodnotné album tohodle texaského masakru samohybnou houfnicí vychází na osvědčené kombinaci labelů a to jak deska i CD. Na albu najdete celkem devět songů a to Stronger Than Ever Before, She's A Hammer, Death Drums, Men At Peace, Last Of The Gang To Die, Iron Rose, No Filth All Fury, Arise a Tryhard. Celková stopáž je něco kolem 23 minut. V rozhovoru kapela avizovala zaměření alba a hnedka v prvním textu je to cítit (ztráta matky, respektive otce). Podobně je to i v songu Last of the Gang to Die s moc fajnovým refrénem, který doplňuje kytarová vyhrávka v pozadí (a za mě jsou obě jedny z nejlepších songů desky). Jinak, pokud nevíte co to je brickwall Oi!, tak si pro představu pusťte cokoliv od Concrete Elite. Hrubej vokál, těžkopádnej zvuk, kratší songy (jen dva mají přes tři minuty), dotyky HC a zabijácké kytary. V songu Death Drums, je i fajn ukončení písně v postupném utlumování nástrojů. Poslední song Tryhard je celkem halekačka (co se týče refrénu). Song Men at Peace si můžete poslechnout na https://www.youtube.com/watch?v=EwwnaZl0C6Y. Kdo má rád rané Razorblade, kteří jsou ale v trošku pomalejším rytmu, tak bude mít představu o zvuku. Grafika obalu je v cajku – smrtka a růže na ostnatém drátu. Zvuk Concrete mám moc rád a toto jejich debutové plnohodnotné album mě v tom jen utrvrdilo. Killer!
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 9  •  Datum: 23.05.2017

Faul - Lozdupc

Olifant Records - CD - 32:16


1072_faul_loz.jpgTřetí album tříčlenné polské kapely ze Slezka vychází jak jinak než na Olifant Records. Na CD najdete 12 songů v polštině, z čehož poslední tři (Wybory, Owieczka Dolly a Dosc Terroru) jsou archivní kousky, ovšem není zde nějaký rozdíl ve zvukové kvalitě. Jinak hudebně je to rychlejší streetpunk, který hraje většina polských kapel a který je plný zpěvných melodií, drobných kytarových vyhrávek a sborů. CD perfektně odstaruje titulní song a vše pokračuje přes songy Ultras s obligátním refrénem Jebat PZPN), 67, parádní Patologie (s rockovými vyhrávkami), Rock´n´Oi! (kde se fajn střídají zpěvy), tvrdší HC Skinhead (kde bych obzvláště vyzdvihnul solo), Nikt nie Zabroni až po ty tři bonusy. Jinak celý booklet je kreslený a ke každému textu je zde nakreslen menší obrázek. Na konci je velká děkovačka, kde jsou pozdraveny víceméně všechny polské kapely, na které si vzpomenete. Víceméně klasický polský skinhead sound s klasickými tématy, který je skočný a k drinku ideální.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 8  •  Datum: 28.03.2017

Hammer and the Nails - s/t

Rock´n´Roll Disgrace/Spirit of the Streets Records - EP -


1069_hatn_EP.jpgNové EP Bostonských Hammer and the Nails vychází na Rock´n´Roll Disgrace a Spirit of the Streets a můžete na něm najít tři songy – Badge of Dishonor, The More it Gets Better a Shape of Things to Come (https://www.youtube.com/watch?v=eT51Td5GRXw), což je cover od textařského dua Barry Mann a Cynthie Weil, který nazpívali Max Frost and the Troopers na konci 60. let. Songy ovšem byly nahrány v srpnu 2015. Na straně A je úvodní song a musím říct, že Vás rozhodně nezklame. Začíná pěkně pomaličku a temně až se dostane na určitou kadenci bicích, na které zůstane. Na straně B potom najdete songy dva - The More it Gets Better je přímočarejší, hlavně díky rytmu bicích. Jinak cover song je v původní verze těžce popovej, ale HATN ho předělali do těžkotonážní formy, jak jsme u nich zvyklí. Jinak deska vychází pouze v černé variantě a uvnitř obalu nic nenajdete. Obal tvoří dvě překřížené vlajky a logo kapely, plus je přes celý obal černobílý pásek s nápisem a vzadu pak foto kapely z koncertu a info o sestavě a nahrávce. Tvrdý a neklišovitý, to je to co můžete od HATN čekat. Paráda!!
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 8  •  Datum: 14.03.2017

Hard Wax - Diamond in the Rough

Rebellion/Contra Records - LP -


1067_hardwax_diamondLP.jpgDebutové full album tohodle bovver rocku vychází na Rebellion Records jako LP a na Contra Records potom jako CD. Celkem na albu najdete 11 songů a hnedka na úvodní Bootboy Stomp je natočeno oficiální video (https://youtu.be/j3D70bcCfHQ). Kapelu zakládal jako projekt Tom z Arch Rivals a Hostile Minds, ale nakonec je to regulérní banda, která hraje ve tříčlenné sestavě. Takže čekejte glam/bovver rock zvuk s kovově znějící kytarou na rock´n´rollovém a bluesovém (třeba Bovver Love Blues) základě, vyhranou baskytarou a společnými sbory. Témata songů jsou poměrně otřepaná, ale to tak nějak k tomuto stylu patří, takže pití, víkendy, práce, tanec, ženský, rvačky, … Muzika je samozřejmě ultrameldociká a songy jako třeba In the Know, Diamond in the Rough, Bringing back the Noise nebo Fight Tonight se Vám uhnízdí v hlavě. V Keep Shouting Out Loud uslyšíte i klasickej hospodskej klimpr, jak od Frankieho. Takže kdo má rád Giudu, Clichés, Faz Waltz, Shandyho nebo staré Slade, tak se ve zvuku Hard Wax určitě najde. Jinak grafika je v klasickém bovver rock stylu. Paráda.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 8  •  Datum: 24.02.2017

Haymaker - We Are Haymaker

Randale Records - LP -


1076_hay.jpgTříčlenná česko-holandská kapela Haymaker ve složení Tim (ex Discharger – kytara a zpěv), Tiger (ex Saint and Sinners – basa a vokály) a Vláďa (ex Disdainful – bicí zpěv) vydala na Randale Records mini LP/CD s šesti songy (včetně coveru od Skinflicks – What I am) v angličtině. Tim vlastně se Saint and Sinners spolupracoval už na Alcoholic Anthem a s Vláďou na songu Change the Establishment. Desku otevírá We Are Haymaker (klip zde https://youtu.be/CBaAsIxrkhU), Skinhead (klip zde https://youtu.be/YJ9skxqlbsE a určitě v něm uvidíte podobnost s klipem Saint and Sinners Keep Hold nebo Skinhead 4 Life nebo věcem od Evil Conduct – prostě chození po městě a pití piva plus záběry z koncertu) a First to Die (která je asi nejvíce do původní tvorby Dischargeru, díky použití jemnější kytary a akustiky a především parádního refrénu – video je pak tady https://www.youtube.com/watch?v=1s3fMaBdWD8). Na straně B je potom Hold on to Your Dreams (ne není to cover od Stars and Stripes a podle názvu halekačka, kde jsou pasáže, kde jede jen Tim s kytarou, do čehož zpívá), zmíněný cover a pocta borcům z Chicaga Fear City Skins (což je taky teda halekačka k pívu věnovaná crew, která jim udělala koncert za velkou louží). Jinak texty si asi můžete domyslet a odhadnout a na moje nejoblíbenější album od Discharger Sword of our Ancestors to za mě textově nedosahuje. Muzika je určitě nadprůměrná a hudebně tu je vše, co to má mít. Tim je bezpochyby super skladatel a textař, tak právě tim spíše bych sem cpal třeba jeho osobnější nebo hlubší texty, které má schované pro svoji akustickou sólovku. Obal je profi udělaný co se týče kvality grafiky, ale vlastně to není nic jinýho, než fotka tří borců u nádraží, uvnitř je pak papír s texty, kontakty a fotky z koncertů. Jak už jsem psal, hudebně je to zcela jistě nadprůměrné, ale schází mi tam to, co u Dischargeru.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 8  •  Datum: 28.04.2017

Jednota Kolín - Je to jen na nás...

DIY - CD -


1065_jk.jpgDruhé album Jednoty Kolín vychází skoro přesně na rok po jejich debutu a kluci se opět rozhodli udělat album DIY stylem, čemuž sakra fandim. Na albu najdete celkem 12 songů v češtině. V posledním songu Holka s tulipánem uslyšíte i ságo a vokály borců ze Starejch pušek. Celkově je song takovej puškařskej :). Jinak na vokálech pomáhali i ostatní kámoši kapely (především v začátku songu Barvy klubový). CD má naprosto parádní zvuk, ať už se týká kytarových (třeba Varty ztracený, Braň svůj svět, Ráno, …) nebo basových vyhrávek (Vlaštovky, Plameny, Braň svůj svět, …), ale uslyšíte i třeba two tone laděnou kytaru (ve Vlaštovkách), kde je kytara prohnaná zajímavým efektem. Na prvním CD byl song věnovaný mámě, tady je prozměnu song Táta, u kterýho vám zvlhnou oči. Song je taky jeden z nejmeldočitějších na CD s fajn ústředním kytarovým motivem. Další fajn věcí je Braň svůj svět na téma můj dům můj hrad a v neposlední řadě Pod křídly RAF o československých perutích za 2. války. Tenhle večer patří nám je trošku do HC (ale nijak moc, hlavně kytara a zpěv). Kapela umí jak vážnější songy (historie, osobní pocity, vlastenectví), ale i standardní rock´n´rollový věci (pití, tanečky, muzika). Jinak booklet je naprsto parádní (na coveru i vnitřku spolupracoval Tlustej Tony https://www.facebook.com/TlustejTonySArt/?fref=ts) a je celej hozenej do retro stylu 1. a 2. republiky, takže mobilizační vyhlášky, vojáci, řopíky, plagáty na staré boxerské zápasy a jako pozadí předválečná mapa Československa. Vzadu pak fotka borců před starou hospodou. Nebojím se napsat, že toto je nej CZ/SK album roku 2017 :). Super!!
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 9/10  •  Datum: 17.02.2017

Kalevan Soturit - Hail Ukko!

Hakkapeliitta/Vikingarock France/Rolling On - LP -


1077_kal.jpgPo CD-R demáči Kaukomieli (viz recenze na BB z roku 2016) vydává Ari plnohodnotné LP Kalevalských válečníků s názvem Hail Ukko!, což je finský bůh hromu, počasí a sklizně. Na desce, která je limitovaná 300 kousky najdete celkem 9 písní (poslední z nich je právě Kaukomieli) ve Finštině. Songy se jmenují Metallisoturi (Kovový válečníci), Korven Kutsu (Volání divočiny), …Ja Hän Taistelee (…a on bojuje), Alakulo (Melancholie) a Mennyttä On (Minulost žije). Tyto songy jsou na straně A. Hail Ukko! (to asi nemusím překládat a v songu mimo jiné uslyšíte i hřmění), Linnavuoreen! (Hradiště), Kalevan Soturit a Kaukomieli jsou potom na straně B. Rytmus bicích není tak pochodový jako u jiných Ariho projektů a opět zde uslyšíme nějaké klávesy/samply/hučení, akustickou kytaru, výraznější basou a občas metalovější kytarou (třeba v Alakulo nebo Menyttä On). Taky tu jsou i části, kde Ariho projev připomíná spíše recitativ, ale jinak uslyšíte i zpěvné věci (namátkou třeba Kalevan Soturit). Uvnitř je papír, kde jsou finské texty a do toho severská grafika (kladiva, Vikingové, runy…). Témata textů se dají poměrně dobře odvodit s názvů – historie, mytologie, příroda… Ari sám psal, že si teďka dává na chvíli pauzu, takže máme očekávat spíše nějaké reedice a kompilace. Krom toho Kalevan Soturit vyšel ještě singl Valkoinen Myrsky/Eteenpäin.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 8  •  Datum: 01.05.2017

Kareliaani - Suomalainen Sisu

Total Noise - EP -


1054_karel_SS_EP.pngNázev třetího EP od Kareliaani by se dal přeložit jako Fisnká odvaha (Sisu je finské slovíčko, které se nepřekládá a které vystihuje národní charakter Finů) a vyšlo ve spolupráci Total Noise (což je nový label ze Španělska) a Hakkapelita Records. EP je limitováno 300 kousky a obsahuje čtyři songy (z čehož jsou dva finsky – je v tom i cover British Pride od Skullhead a dva anglicky). Songy se jmenují Hämäläisten Laulu (což je jakýsi tradicionál), Northern Brothes (Severští bratři), titulní Suomalainen Sisu (což je na tu melodii British Pride, ale bez úvodní basové vyhrávky Land of Hope and Glory a taky rytmus bicích je rychlejší) a Allfather (Praotec). Opět všechny songy komponoval Ari a opět tu jsou slyšet i klávesy (třeba na začátku a v průběhu prvního songu Hämäläisten Laulu). V Northern Brothers je fajn kytarová vyhrávka, která je mezi slokami a rnr riff. V posledním Allfather zazní singalong a opět fajn kytara. Jinak grafika je poměrně jednoduchá, ale zato výmluvná a zvuk je opět trošku zastřenej, což ale parádně zní právě v tom coveru. Standardní věc od Kareliaani, tentokráte s větší mírou kytarových vyhrávek. Kdo má rád jejich předchozí tvorbu, tak nebude zklamán.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 8/9  •  Datum: 12.01.2017

King´s Cross - Break the Silence

Powerfist - EP -


1071_kings_cross.jpgKing´s Cross je dvoučlenný projekt z Finska (Helsinki), který vznikl na troskách The Wrongdoers. Tvoří ho Tomppa, který obsluhuje všechny nástroje a vokál a Santtu, který má na starosti hlavní kytaru a sola. EP, která vychází jako mini LP na španělském labelu Powerfist obsahuje čtyři songy v Angličtině a to Break the Silence a Lost Spirit na straně A a Thoughts and Prayers a Not My Battle na straně B. Kromě toho má kapela nahranou ještě píseň Land of the Proud (kterou si můžete poslechnout tady https://soundcloud.com/user-141194240/land-of-the-proud). Některé songy (třeba Lost Spirit anebo teaser na EPko, najdete také na youtube). Hudebně Vám to určitě právě The Wrongdoers připomene, ovšem tempo mně přijde o něco pomalejší a vokál jiný, ale určitě zůstávají vyhraná basa a kytara a zpěvný refrény, které ovšem nepostrádají tvrdost (zejména Lost Spirit, kde kapela zpívá o tom, jak vrátit hrdý duch umírajícímu národů, který zničila současná plastická generace, nebo Not my Battle o manipulujícíc společnosti, která se Vás snaží napresovat někam, kam nechcete). Celá deska je skvělá, ale právě výše zmíněné songy se mi líbí nejvíce. Jinak uvnitř desky je A4 insert (asi s texty) a na zadní straně je fotka obou členů bandy. Deska bude určitě nějakým způsobem limitovaná, ovšem o počtech zatím nemám žádné info. Prostě je to dobrý (ale zároveň zlý a nekompromisní :)). Super!!
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 10  •  Datum: 20.03.2017

Mr. Teddy and the Sidekicks - Born in Wrong Time

Ambrak Crew - LP -


1078_teddy.jpgMr. Teddy and the Sidekicks je Slovenská rockabilly kapela, která pochází z města Martin a toto je jejich debut, který vyšel rovnou na LP (496 kopií – 100 červených, zbytek černých). Kapela hraje v pětičlenném složení se dvěma kytarami (zpívá druhý kytarista Mako) a co víc mají saxofon, který tomu celému dává nádech bigbýtu. Celkem na desce najdete 10 anglicky zpívaných songů plus instrumentální intro. Zvuk je opravdu povedený a kdo má rád staré věci od The Sharks nebo třebas Meteors, tak určitě bude mít radost. Houpavě cvakavý kontrabas, kytarové vyhrávky s parádním kovově r´n´r zvukem (které jsou prostě v každém songu) a společné refrény. V songu Last Night slyším na začátku trošku temné kotlíkárny alá Johnny Cash nebo projekty P.Paula Feneche. Textově se točí kolem klasických témat tohoto stylu, jako jsou párty a trsání (Just Bop, don´t Stop, Shake it Up), popíjení (Booze Ale Wine), bezstarostnost mládí (21), auťáky a rychlost (Pedal to the Floor), grázlové (Bonnie and Clyde, Jails) atd… Jinak uvnitř jsou všechny texty a celá řada fotek kapely, které jsou hozené do retro černobílého stylu. Nechám to bez hodnocení, protože se zcela v tomhle stylu neorientuju, ale kdo to má rád, tak tomu určitě dejte šanci, protože to zní fajn.
Autor: Peddy  •  Hodnocení:  •  Datum: 10.05.2017

New Dawn - A New Dawn Awaits Us

Total Noise - EP -


1073_nedwawn.jpgDvoupísňová „kompilačka“ japonské kapely New Dawn se jmenuje příslovečně A New Dawn Awaits Us a obsahuje songy Kanenaru (znamená něco jako Koruna třešní a je z jednopísňového CDR z roku 2001) a Ima, Yoake Wo Matsu (znamená něco jako Právě teď a je z CDR z roku 2010). Obě CD byla limitována 100 kousky a předpokládám, že se k nim asi málokdo dostane, proto vítám nápad vydat toto jako EP (které je limitováno pro změnu 250 kusy). Kapela hraje (hrála) v klasickém čtyřčlenném obsazení, je z města Nagoya a najdete v ní členy klasických kapel jako Cannons, Aggro Knuckle nebo Strong Style. Určitě očekávejte rockovější/metalovější zvuk se sólovými pasážemi (ale ten už určitě znáte od ostatních SSS kapel), podpořený zpěvným vokálem, který se nebojí jít do výšek. Jinak cover je udělán poměrně jednoduše, ovšem v tradici japonských kapel, vzadu je pak děkovačka a pár fotek kapely, na kterých není ale moc vidět. Uvnitř bohužel žádné info nebo papír s texty. I přes to parádní nápad od Total Noise, od nějž můžeme čekat samé pecky.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 8  •  Datum: 04.04.2017

Suede Razors - Razor Stomp

Rebellion/Longshot/Randale Records - CD -


1074_suederazorsstomp.jpgPo pěti singlech přichází americká bovver rock kapela Suede Razors s šestipísňovým albem, které vychází buď na Rebellionu jako CD nebo na Longshot/Randale jako mini LP. Kapelu tvoří členové například Harrington Saints nebo Sydney Ducks. Celkem je zde tedy šest songů, které se jmenují Ready to Rock, Tv 175, Bovver Girl, Berlin nor Burst, All Nighter a Keep on Rocking. Berlin or Burst vyšel už minulý rok na singlu spolu s válem No Time For You). Hudebně čekejte styl alá Hard Wax, Shandy, Giuda, pozdější The Clichés atd…prostě téměř u každého songu si budete podupávat nebo tleskat do rytmu. V Bovver Girl (https://youtu.be/Z-lW1UfnRgY) nebo Berlin nor Burst (koukněte na ofiko video https://www.youtube.com/watch?v=kkZE_8aM_CQ, které ale asi také znáte z minulého roku) je tu dokonce klasický hospodský piáno, který Vás uplně dostane. V All Nighteru to jsou pak zase hamond klávesy během songu. Jinak singalong se koná téměř v každém songu. Podle názvů songů rozhodně nečekejte nějaká vážnější témata, ale jen tanec, rock´n´roll, ženský a drink. Kdo má rád předchozí singl, tak koupí této věci se zcela jistě nespálí.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 7/8  •  Datum: 05.04.2017

The Old Firm Casuals - Wartime Rock´n´Roll

Rebellion Records - LP -


1066_OFCWARTIME.pngDalší věc od The Old Firm Casuals vychází jako single sided LP se čtyřmi songy nebo jako CD, kde najdete navíc bonusový song Sanctuary City (který znáte ze split EPka s Sheer Terror, které vyšlo v loňském roce). Ostaní songy, které najdete na straně A jsou Hell´s A Lot Better, Sex Case, 1312 a Wartime Rock´n´Roll (ten si můžete poslechnout zde https://youtu.be/PMEPfRDLNhQ). Na druhé straně je potom vyleptaný obrázek. První song obsahuje bluesový houpavý dotyk a především slajdovou kytaru a sóla hraná touto technikou, což vám připomene australské kapely jako the Corps, Rose Tattoo nebo Angels. Taky hlavní vokály zde nezpívá Lars (zbytek už ano). Sex Case je pak ve standardním středně rychlém tempu TOFC. 1312 je pomalejší a titulní Wartime Rock´n´Roll je opět hodně charakteristická pro TOFC, především díky Larsovu zpěvu. Oba tyto songy mají hodně melodický refrén a Wartime Rock´n´Roll je opravdu silná hymna. Parádní věc s moc pěkným provedením vlastní desky.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 8  •  Datum: 22.02.2017

The Unborn - Obey

Skinhead Sounds/Chosen Few Street Productions/Tusc - EP -


1068_Cover art [web quality].jpgThe Unborn je kapela z italského Viterba a toto je jejich debutový singl, který vyyšel dva roky po založení kapely. Deska vychází díky spolupráci celé řady nezávislých italských labelů a obsahuje dva songy a to La Città Verrà Distrutta all'Alba (video je na https://youtu.be/zAWguIFG6qk) a They Live. Singl je udělán jako single sided a vyšel v počtu 300 kopií. Oba songy jsou isnpirovány scifi/horror/post apokalyptickými filmy, konkrétně první filmem The Crazies z roku 1973 a druhý potom stejnojmeným filmem They Live z roku 1988. První song v italštině je velmi melodický a určitě vám bude evokovat všechny možné italské kapely, které vás napadnou. Druhý song je v angličtině a je to větší sypačka, ale je tu fajn solo. Jinak kapela je pětičlenná, takže dvě kytary. Na vokálech pomáhal i Alessandro z FAVL a aby taky ne, když FAVL pochází ze stejného města. Jinak tématům odpovídá i grafika obalu, uvnitř najdete texty a fotky kapely s pytlema přes hlavu alá Headhunters. Fajn věc.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 7  •  Datum: 07.03.2017

Top Dog - Razor Reg

Rebellion Records/Longshot Music - EP -


1080_rr178.jpgPo albu a singlu je tu další EP od Britských Top Dog, tentokráte s názvem Razor Reg. To obsahuje čtyři songy – Razor Reg (poslechněte zde https://www.youtube.com/watch?v=zmHnL0OAkrE), Our Turf, The Riff Raff a Fear No Foe. První song je věnovaný slavnému gangsterovi z 60. let, jehož jméno prý každý zná a já si myslím, že se jedná o Reggieho Kraye. Píseň začíná fajnovou kovově znějící basou. Dvojka Our Turf (Naše místo), je o čtvrti města potažmo zemi, ze které pocházíte. Trojka The Riff Raff (Spodina) je o životě člověka, který se špatně narodí a provází ho to celý život – průsery a vězení. Poslední Fear No Foe (Nebojte se nepřátel) obsahuje opět kovovou basu a do zpěvu se zde zapojují i ostatní členové kapely. Jinak v každém songu najdete nějakou drobnou kytarovou vyhrávku, zvuk je surovější, zpěv je naproti tomu spíše do křičenějšího než hrubého vokálu. Deska určitě navazuje na jejich předchozí věci a mně se osobně líbí strana A (první dva songy) více než strana B. Jinak obal je ve stylu prvního songu a trošku to připomíná grafiku Sin City, konkrétně já tam vidím kresleného Marva. Fajn.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 7  •  Datum: 26.05.2017

True Aggression - Manns genug!?

Oldschool Records - CD - 36:00


1070_true_agg.jpgDalší kapela, pocházející z Horní Lužice se jmenuje True Aggression a její debut vydává Oldschool Records. CD vychází jako normální verze, ale i ve dřevěné krabici (limitována 77 kousky). Kapela hraje ve čtyřčlenné sestavě, ale myslím, že zpěvák hraje i na kytru. Celkem zde je 13 songů (včetně instrumentálního intra, kde je slyšet i dvoušlapka), tři songy jsou anglicky a devět německy. Kromě klasických streetpunkových melodií zde najdete i poloakustické věci (třeba hnedka třetí Aussenseiter - Outsider nebo šestý Freundschaft o starých časech). Jinak se připravte na společné chorály, kde se kapela doplňuje a přeřvává (anglické songy We Are the Pack – o kapele, která je ready srát lidi a All Your Words – o tom, jak je třeba rozbít řetězy moderního otroctví, které tvoří televize a propaganda, která na vás odevšad útočí a třeba poslední Stell dir vor! – Představte si!) a celou řadu kytarových vyhrávek (třeba Wehr dich lieber nicht – Raději se nebraňte je o faktu, že většina lidí v současné době raději zavře oči nad problémem, i když je třeba za 5 12 nebo Menschenfeind - Misantrop). Jsou tu i sypačky, jako třeba Artig sein! (Být dobrý!) o práci a konzumu normálních lidí, které takto drží systém v šachu nebo Think for Yourself, která má pod minutu. Titulní Manns genug!? (Lidé dost!?) je asi nejmelodičtější věc z celého alba a je o tom, jak každý z nás by měl najít cestu k vnitřní svobodě a potom hnedka Menschenfeind o nenávisti, která Vás řídí. Song má naprosto parádní refrén a osobně jsem si ho pustil asi 3x za sebou. Jinak v bookletu jsou všechny texty doplněné tématickým obrázkem. CD je pak uděláno ve stylu vinylu. Super věc zkušených muzikantů s texty, které nutí k zamyšlení.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 8/9  •  Datum: 17.03.2017

Union Blood - Working Class Pride

Crowd Control Media/Spirti of the Streets/Crom Rec - EP -


1059_UB_COVER.jpgŠpanělská kapela Union Blood z města A Coruňa vydává debutové EP se čtyřmi písněmi, které vychází na Crowd Control Media v USA a Spirit of the Streets/Crom Records v Evropě. Na EP najdete čtyři songy Working Class Pride (na tu je i oficiální video https://youtu.be/Ct_W1C8TxoA), Reckless and Bold, Blood on the Streets a Brawlers. Kapela je čtyřčlenná, ale zpěvák hraje na kytaru, takže celkem uslyšíme kytary dvě (a s tím samozřejmě spojené vyhrávky). Hudebně se jedná o melodický Oi!/streetpunk a zvuk vám připomene kapely jako Agitators, Prins Carl, Harrington Saints nebo třeba Booze and Glory. V prvním songu uslšíte i fajn vyhrávku na basu, kde jí doprovázejí jen bicí, ve dvojce je potom parádní singalong. Trojka je trošku (ale jen trošku) pomalejší a čtyřka je klasická halekačka o vzpomínkách při popíjení a je to určitě nejmelodičtější song z desky. Jinak obal desky je tvořen logem kapely. Pokud máte rádi výše zmíněné bandy, tak není co řešit. Melodické, zpěvné, chytlavé.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 8  •  Datum: 27.01.2017