Asas da Vingança - Dor e Gloria/Rock dos Subúrbios

Doutor Skinhead Records - EP -


1171_asas.jpgNový singl od Asas da Vinganca vychází na novém labelu Doutor Skinehad Records v počtu 200 kousků (100 s helmou na obale, 100 s opuštěným zábavní m parkem a 20 testpressů). Mně se podařilo sehnat to s tou helmou, kde je odkaz na válku ve Vietnamu. Ten odkaz je i v intru před prvním songem, kde jsou z hlášky z Apocalypse Now – Smell of Napalm in the Morning. Song by se dal přeložit jako Bolest a sláva. Kapela to do vás hnedka po intru napere nekompromisním riffem alá Motorhead a s parádním singalong refrénem. Dvojka Rock dos Subúrbios je více melodická, opět obsahuje skvělý refrén, který doplňuje kytarová vyhrávka. Další sólo se objeví ke konci songu. Jak už názvy napovídají, songy jsou v portugalštině. Deska je udělaná po staru – černý vinyl s velkou dírou uprostřed, obal je jen kapsa, kde na druhé straně jsou texty, fotka kapely – stále ve tříčlenné sestavě a krátká děkovačka. Vnitřek je stejný u obou verzí obalu. Jinak za grafiku je zodpovědný člověk, který dělá obaly snad všem portugalským kapelám – Eis. Deska vychází na 8 Euro, což je fajn cena a já jsem rád, že stále vznikají nové labely, které se pouští do vydávání desek. Oba songy se dají poslechnout na youtube. Fajn!
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 8/9  •  Datum: 01.03.2019

Celková Impotence - Nezapomeň!

DIY - CD - 38:00


1173_ci_II.pngDruhé album a čtyři koncerty (včetně křtu, který teprve bude :)) za 28 let od vzniku kapely to nejsou zcela standardní počty pro kapelu, přiznejme si. Celkem zde najdete 11 songů, které se vice či méně týkají vážných témat z historie od starověku až po současnost. Zajímavý je, že jsou řazeny chronologicky, to znamená začíná Lakedaimon ve starověké Spartě, pokračujeme přes pohanské věci týkající se starých slovanů až ke knížeti Boleslavovi, potom se šoupneme až do 20. Století – Země Mluví (což je zhudebněná báseň od Viktora Dyka), k legionářům – Plukovník Švec, do 1938 k Mnichovu – Měli jsme se bít, do 1942 do Lidic, dál na začátek 50. let k odbojové skupině bratří Mašínů, až po současnost/budoucnost a ideální zřízení společnosti – Junta a opovrhování současným konzumem – Nový člověk. Kapela působí ve tříčlenném složení, ale proti minulému albu je tu určitě posun – kytarový vyhrávky v Sclavinii, Plukovník Švec nebo v nervy drásající kytara v Lidicích, střídání vokálů s basákem (V Země mluví jsou i ženské zpěvy) a standardně vyhraná baskytara (třeba v Lidice – Nezapomeň nebo začátek Bratří Mašínů). Tak k textům jsem psal, že jsou vážné a určitě pro mnohé budou kontroverzní, jako celá kapela – třeba rok 1938 a vydání pohraničí bez boje a Beneš – intrikán, co dává mat sám sobě (v songu Měli jsme se bít), bratři Mašínové a jejich činy nebo vojenské zřízení jako ideální forma státu. Za obal může Tlustej Tony a to je záruka kvality, I když tady nečekjte nějaké komixové postavičky, ale tématické obrázky ke každému textu (kde je dole I připojen komentář od kapely, co chtěli textem říct) jako třeba fotky/sochy legionářů, Mašínů, vojáků, staroředckých bojovníků, atd… Osobně se mi líbí mnohem víc než jejich počin Nikdy se nevzdáme.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 7/8  •  Datum: 12.03.2019

City Miles - Social Upheaval

Rebellion Records - LP -


1172_city_miles.jpgCity Miles je nová kapela z UK, kterou můžete znát díky výběrovce Oi! Ain´t Dead Vol. 6, kde měli song Away Day (ten je tu taky, ale je nahrán znovu), což byl nejmelodičtější song z celé výběrovky. Kapela nyní vydává svůj debut s názvem Social Upheaval (Sociální změny), kde najdete celkem 12 songů s hracím časem plus/minus 30 minut. Hnedka od prvního songu No Guts budete vědět, kde se pohybujete, protože během 1:43, ve kterých nemá zpěvák skoro čas na vydechnutí, to do vás kapela sakra napere. Na albu se střídají rychlejší songy (třeba Criminals nebo Choose Your Glory) s vice melodickými (Empty Vessels, Enemy, Away Day, Long in the Tooth – což je asi nejlepší song z desky, Every Road anebo Dan Damage se skvělým refrénem). To ale neznamená, že by ty rychlé songy nebyly melodické. Na odkaze https://youtu.be/aKHtfyIayws si můžete poslechnout song Choose Your Glory. Kapela hraje v pěti a ty dvě kytary jsou parádně slyšet, zpěv není tvrdý, ale naopak melodický a všemu je pěkně rozumět. Cover je ve standardním stylu a stejně tak i muzika, která je prostě klasické britský melodický Oi!/punk alá třeba starší věci od The Business nebo Red London.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 9  •  Datum: 04.03.2019

Concrete Elitee - The Survival EP

Rebellion Records/LSM Vinyl - LP -


1164_cets.jpgNový dvanáctipalec od Concrete Elite se jmenuje The Survival a najdete na něm sedm songů, kde v titulním Survival hostuje Carl z Templars. Concrete Elite nebo jen Concrete, jak chcete, hrají parádní brickwall muziku, která je těžkotonážní, jako parní válec, ale na druhou stranu má sakra rychlou akceleraci a neskutečnou nasranost, surovost a energii a hlavně skvělé kytary. Poslední vál Razor Boys můžete znát i ze split EPka se Savage Beat (vyšlo jen 100 kousků na flexi disku), Power Over Power, Got To Get Out a Survival vyšlo pak ještě na demo kazetě k jejich evropskému turné. Většinou je to střední a někdy až pomalejší tempo (třeba části Power Over Power, Against All Odds nebo Survival), ale Concrete Elite umí sypačky jako Got To Get Out nebo poslední Razor Boys. Na youtube najdete právě Razor Boys, která tam visí už celkem dlouho a Survival. Nejvíce se mi líbí asi Scavanger a Power Over Power. Jinak téměř každej song začíná nějakou lehkou vyhrávkou, do které se za chvíli opře Manny se svým vokálem. LP je opět limitováno 500 kousky (350 bílých pro Evropu, 150 černých pro USA a Kanadu a 15 test pressů) a má skvělý design obalu. U Concrete Elite prostě nemůžete šáhnout vedle, protože každá věc, kterou vydaly, byla zatím parádní.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 9  •  Datum: 20.12.2018

No Heads - Pressure Cracks

Six Feet Under/Refuse Records - LP -


1174_no_heads.jpgNo Heads je nová tříčlenná kapela z Richmondu ve Státech a chystá se jim debutové LP, které v USA vyjde na Six Feet Under Records, v Evropě potom na Refuse Records. LP by mělo obsahovat 8 songů, které si můžete poslechnout zde https://no-heads.bandcamp.com/. Kapela hraje ve tříčlenném obsazení, ale šlape jim to skvěle a nic moc víc dalšího jsem o nich nezjistil. Jejich tempo se pohybuje od pomalejších věcí (Future nebo Cracks, což jsou obě naprosto parádní a pro mě je to nejlepší songy z desky) až po středně rychlé věci (jako třeba The Power, Can of Worms, kde mi úvodní riff zní jako zrychlené Face the Aggression od Condemned 84 nebo úvodní No Heads). Jinak kapela je kritická k bohatým, který seděj nahoře a vykořisťujou chudáky a posílají je do válek – na to je odkaz třeba v The Power nebo Battle Plan. Kapele to parádně šlape a určitě si to minimálně poslechněte.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 8  •  Datum: 14.03.2019

Savage Beat - Wired

Rebellion Records/LSM Vinyl - LP -


1166_savage_beat_wired.jpgPo minialbu Trench Warfare chystá tahle holandská úderka konečně vydala full album s názvem Wired, které obsahuje deset songů. V kapele jsou zkušený muzikanti, které můžete znát třeba z Wanderlust, Heroes and Zeros (Marko Petrovič) nebo třeba Open Wounds. Od začátku Vás nakopne jejich rychlej Chickswick styl s kovovejma kytarama bez boosteru, který si valej svoje r´n´r vyhrávky (některý jsou opravdu vynikající), využitím tamburíny (třeba v Tar and Feathers) a rychlýma bicíma. Jak už jsem psal, většinou je to rychlejší tempo, kde se hi-hatka skoro nezastaví, ale banda umí i pomalejší věci, a to titulní Wired, kde jsou i bluesový dotyky, ovšem v dobrym slova smyslu zprzněný špinavym rockem nebo třeba Leather On Leather. Dále tu uslyšíte parádně chytlavý melodie (nejen v refrénech) jako třeba Man´s Thunder nebo All Odds Against You. Ostatní parádní věci jsou třeba Down the Drain, On the Outside nebo hnedka první Take it Further. LP vyjde v počtu 500 kousků – 150 černých pro USA a 350 zelených pro Evropu. Garantuju vám, že vás ani jeden kousek nebude nudit. Paráda.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 9  •  Datum: 10.01.2019

The Reapers - Rip it Up

Rebellion Records - LP -


1167_reapers_RIU.jpgThe Reapers je holandská kapela z Utrechtu/Rotterdamu, která vznikla na troskách Discharger po odchodu Tima. Je čtyřčlenná, ale má dvě kytary a všichni členové se podílejí na vokálech. Tohle je teda debut kapely, i když tři songy měli už na kompilaci Oi! Ain´t Dead 7. Celkem je zde 13 songů v angličtině plus mluvený intro z nějakého filmu s názvem Things Are Bad. Hudebně se kapela pohybuje někde ve středním tempu, dvě kytary jsou sakra znát a určitě je zvukově inspirovali třeba Templars, Legionaires nebo Janitors - viz třeba songy jako Ugly Mug nebo Wrong Side of the River (se skvělym přímočarym drajvem), ale jsou zde i parádní melodické věci jako třeba Always the Underdog (která má parádní kytarovou vyhrávku na začátku a taky perfektní refrén), Bankers (která začíná podobbně jako Get a Rope od Cock Sparrer) nebo třeba Sirens of Sorrow se slajdovou kytarou, která Vám připomene všechny možné Australské kapely. Na první song z alba – Ultra Violence se můžete podívat zde https://youtu.be/c20MPWlzfKk. To co mě bavilo u Discharger si kapela nechala a k tomu přidala trochu více tvrdosti a celé to zní perfektně. K tomu přidejte parádní temnej obal a máte super album na začátek roku 2019. Perfektní.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 9/10  •  Datum: 11.01.2019

Ukonnaula - Vanhan Vallan Kahleet

Nordic Noise Records - CD -


1168_ukonnaula.jpgČlenové King´s Cross (Tomppa a Sanntu) založili nový projekt s názvem Ukonnaula (znamená to něco s hřebíkem). Jak už název napovídá, songy budou ve finštině. Kapela chystá šestisongové demo, které vyjde na kazetě. Do světa kapela zatím pustila tři songy na jejich webu https://ukonnaula.bandcamp.com/ a dále kapele vyjde jeden song na EPku, které vyjde ke španělskému zinu La Veu de València. Jinak kazeta je rovnoměrně rozložená tři songy na straně A (Vanhan Vallan Kahleet – Stará silná pouta, Pimeä Puoli – Temná strana a Verijäljet - Krev) a tři songy na straně B (Köysi Kiristyy – Stahující smyčka, Tuomittu - Odsouzeni k zániku a Vapaa, Vankka ja Vakaa – Svobodní, silní a vyrovnaní). Hnedka od prvního songu Vanhan Vallan Kahleet to do vás kapela napere přesně jako King´s Cross - je tu kytara, která se nebojí sólovat v každém songu, v pozadí duní basa svoje vyhrávky a občas společné halekací vokály (třeba Verijäljet, Pimeä Puoli, kde jde jeden vokál přes druhý a jsou tam různá ztlumení, nebo poslední Vapaa, Vankka ja Vakaa). Jinak jak píšu, vyhrávky jsou fajn, třeba v Tuomittu je začátek hodně do hard rocku. Grafika kazety je taky fajn. Kapela tyhle songy prohlásila za demo nahrávku, ale za mě je zvuková (ale především hudební) kvalita určitě dostačující, takže doufám, že to časem vyjde i nějakým standardním způsobem. Určitě to doporučuju všem, kteří mají rádi nekompromisní, ale kvalitní muziku a borci, kteří za touto nahrávkou stojí jsou určitě zárukou kvality. Super!
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 9  •  Datum: 15.01.2019