Concrete Elite/Faction S - s/t

Rebellion Records - EP -


1275_ce_fs.pngSplit EP kurva, ale kurva tvrdejch a nasypanejch Oi! kapel z Texasu a Francie vychází jako Epko na Rebellion Records (celkem 600 kousků, 200 černých, 400 zlatých). Obě kapely nejsou žádnými nováčky, respektive Concrete Elite toho mají vydáno kapánek více. Na straně A najdete dva songy od Concrete Elite – We Are Everywhere, která je časově kratší a pak True Sounds of Misery. V prvním ze songů určitě uslyšíte vlivy oldschool HC, druhá věc je potom ve středním tempu. Kapele dominuje především Mannyho hrubý zpěv, kterej je opravdu parádní. Faction S za sebou mají jeden singl a jeden demáč (kterej vyšel ale jako LP na Combate Brutal Records). Zpívají francouzsky a najdete tu také dva songy – Magnitude 9 a A Vif (Naživu). Tady je to prohozený, první song je ve středním tempu a druhej je pak kratší a větší sypačka. Uvnitř je pak černobvílý booklet. Po pár posleších, kdy jsem začal dneska ráno, nemůžu přestat....je to prostě skvělý, tak akorát dlouhý a nezbytně nutný, mít tohle doma na gramci.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 10  •  Datum: 22.02.2022

Crashed Out - Agains All Odds

Demons Rum Amok Entertainment - CD -


1282_co_aao.gifOsmý album týhle britský veteránský kapely vychází na německém labelu Demons Run Amok v CD i LP verzi (červený a černý vinyl). Najdete na něm 16 songů parádní kombinace streetpunku a rocku ve stylu Rose Tattoo, kterej je plnej singalong refrénů (Warchild, Leave him Alone, Raise a Toast...), ale i akustických/poloakutstických věcí, kde já trošku slyším i Dropkick Murphys (The Chancer nebo poslední The Coat). Vesměs se jedná o střední tempo s vychytaným melodickým zpěvem, kterému je parádně rozumět, basa v pozadí jede přesnou linku (třeba začátek Hypocrisy, cože je hudebně spolu s Four Words asi nejtvrdší song z alba) a kytara má vyhrávku v každém songu. Naprosto parádní jsou songy jako The Banks of the River, hnedka následující A Cry for Help nebo two tone Wor Geordie. Jestli se dá něčemu říkat excelentní streetrock, tak to jsou právě Crashed Out a tohle našlapané album. Bezchybný.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 10  •  Datum: 04.05.2022

Criminal Outfit - Time to Get Crucial

LSM/Longshot Music/TASM Records - EP -


1278_c_o_ttgc.jpgDruhé EP téhle kapely z LA vchází jako sedmipalec na labelech, jako jejich debut a to ve dvou barevných verzích – černá a červeno/oranžová s fleky. Na desce najdete čtyři songy včetně coveru od britských klasiků The Strike – Skinhead. Songy se jmenují No Respect, Time to Get Crucial a My Own Prophecy. Kapela hraje v klasickém obsazení a kluci mají zkušenost z kapel jako Aggroculture US, Vis Vares, Repeat Offender nebo třeba Combat Force. Muzika je rychlejší Oi!/streetpunk s křičeným/zastřeným zpěvem zpěváka Ditche. Kytara je hodně vyhraná a nějaký to sólo uslyšíte v každém songu a třeba v My Own Prophecy to je klasickej r´n´r rytmus a song je tempem nejpomalejší z celý desky, ale zase je v něm asi nejlepší singalong. Basa to samý (viz vyhrávka v No Respect na konci písně). Obal je moc pěkně barevně udělanej (může za něj Mick Lambrou, který spolupracuje s celou řadou kapel), uvnitř pak najdete papír s texty, celou řadu fotek kapely a jejich kámošů. Tohle je prostě svižný a dobrý.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 7  •  Datum: 17.03.2022

Diamond Dogs - Eye of the Storm

Rebellion Records - LP -


1279_DD_eots.jpgPo debutovém EP (které je součástí CD verze tohoto alba) vydává tahle partička složená s veteránů HC kapel debutové plnohodnotné album s názvem Eye of the Storm a titulní song můžete najít i jako ofiko klip na https://youtu.be/qy7CUgFUeJM. Hnedka první song to do vás neskutečně napere...zastřený hlas zpěváka, dívčí vokály, intro ve formě středověkého songu, Chickswick kytara alá Templars a text jak od Battle Ruins. Songů je celkem osm a hrací čas je cca 18 minut, takže žádný litanie nečekejte. Ten Chickswick zvuk, který já osobně moc rád, uslyšíte i třeba v songu Crusher of Souls. Najdete tu i sypačky třeba song Neon Nights, který zní jak od Shipwrecked a který je kupodivu nejdelší z alba (cca 3:19). Další perfektní song je End is Sight, který je hodně zpěvný a Break Out, kde je hodně pěkná kytara. Všechno to do sebe parádně zapadá...kytara, temná basa, bicí i zpěv. Na těch osmi věcech Vám kapela ukáže, že umí jak rychlé, tak i pomalé songy (nejpomalejší je asi poslední věc One Track Mind). LP vychází v počtu 500 kousků (300 černých a 200 v bavě kosti). Grafika obalu je středověká řežba. Pokud máte rádi výše zmíněný kapely a třeba ještě Live by the Sword, tak tohle vás určitě nezklame. Výtečný.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 9  •  Datum: 13.04.2022

Hard Wax/Savage Beat - s/t

Rebellion Records/LSM Vinyl - EP -


1280_hw_sb.jpgSplit Epko tědlech ultramelodických a chytlavých kapel z Británie a Holandska vydává kdo jiný než Rebellion ve spolupráci s LSM vinyl v 500 kouscích (150 černých a 350 lila). Každá kapela zde má dva songy – Hard Wax zde maj Join the Gang a Move it On a Savage Beat pak Rats and Sheeps a Victims of the Vampire (což je cover od Slaughter and the Dogs). Hard Wax prostě jedou to, na co jste zvyklí – kovová r´n´r kytara v houpavym rytmu a melodický zpěv – prostě typickej bovver rock. Dvojka Move it On je trošku pomalejší než první věc, celej song je vlastně jedna velká kytarová vyhrávka a táhlej refrén. Savage Beat to taky solidně sypou, je to o něco hrubší a přímočarejší než Hard Wax, ale jen trošku. Rats and Sheep je hodně povedená věc s fajn vyhrávkou no a Victims of the Vampire, to je prostě parádní klasika z roku 78. Cover je složenej jen z log obou kapel. Tohle neomrzí.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 8  •  Datum: 14.04.2022

Sabotage - Alla Uppgifter Om Att Motståndet Skall Upphöra Är

Club Underground Records - EP -


1284_sabotage_new.jpgVšechny informace, že by měl odpor skončit, jsou nepravdivé. Tak se jmenuje poslední Epko od švédských Sabotage, které obsahuje tři songy - Rock Mot Globalismen (Rock proti globalismu) a Gränsvakt (Pohraniční stráž) na straně A a pak Masspsykos (Davová psychóza) na straně B. Sestava se opět ustálila na třech členech, přičemž kytaru i basu nahrával Erik, ale naživo hrají pochopitelně ve čtyřech. Jinak desek vyšlo 300 kousků v černím plus pět testpressů. Songy na straně A mají každá skorem pět minut, ale rozhodně se u toho nebudete nudit. Rock Mot Globalisten je svižnější věc a její název napovídá, o čem je, dvojka Gränsvakt je snad ještě lepší (především kytara je tam fakt skvělá) a textově je o tom, jak pohraniční stráž nasazovala životy před ochraně vlasti a národa před nepřítelem. Poslední věc Masspsykos se dotýká témat, která způsobují masvou histerii (tady je zmíněna změna klimatu). Song je to opět ve středním tempu s parádní kombinací kytarového riffu a bicích na konci songu. Grafika je hodně podobná, jako na předchozích deskách – hlava gryfa, fotky kapely, uvnitř papír s krátkou děkovačkou a parádní texty, které hovoří k věcem, které serou řadu lidí. Rock mot globalismen, rock mot liberalismen! Výtečný.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 10  •  Datum: 16.05.2022

Sledge Hammer - Samurai

Diwphalanx Records - CD -


1283_sledgehammer_22.jpgPo nekonečně dlouhé době, která byla vyplněna pár singly, vydává tahle Japonská SSS úderka konečně plnohodnotné album s názvem 士 (Samuraj). Celkem na albu najdete 11 songů v jejich mateřštině. Písně se dají přeložit jako třeba Motlitba, Samuraj, Vítr je tichý, Trvdá ocel, Píseň o slitování nad lidstvem, Čistě bílý sníh nebo třeba Železné krevní znamení. Většinou se jedná o písně ve středním tempu, s metalovou kytarou (riffy i sóla) – třeba začátek 鐵血符 je jak Iron Man od Black Sabbath. Na začátku かみさりzazní i nějaký tradiční japonský hudební nástroj. Parádní songy jsou určitě 梟雄, dál 百狼夜行 a 激鋼 (obě se skvělou kytarou), čistě akustická 雪純白く咎知らず nebo 風は静寂に, kde uslyšíte i dívčí vokál. CD je zabalené jako nádherný digipack, ke kterému je přidán leták s infem a obi páska. V bookletu jsou texty a informace o albu (ovšem vše komplet v japonštině), dále je tam pěkná grafika ke každé písni, fotky členů a pak něco, co připomíná mandalu s logem SSS uprostřed. Neposlouchá se to snadno, musíte se na to soustředit, ale je to vynikající!
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 10  •  Datum: 06.05.2022

Squelette - Brisé

Combate Brutal Records - LP -


1274_squelette_LP.jpgDemáč kapely, který vyšel původně v roce 2017 online (respektive na kazetě) obsahuje 6 songů, z čehož je jedno cover od francouzských The Abhored (Frère de Sang z roku 1991) – bohužel originál neznám, tak nedovedu posoudit. Demáč teďka vychází jako single sided LP u Combate Brutal Records ve dvou verzích (černý a stříbrný obal, každá verze limitována 100 kousky). K desce je přiložen papír s texty (na druhé straně je grafika kostry vojáka z 1. války) a velký poster s titulním obrázkem. Kapela je čtyřčlenná, přičemž členové kapely mají zkušenosti z kapel jako Rixe, HardxTimes, Alvida,Lion´s Law, atd... V současné době s nimi hraje jiný bubeník. Celkem je zde šest francouzsky zpívaných věcí (včetně výše zmíněného coveru). Tohle je typické francouzské Oi! ve středním tempu s hrubšími vokály a zpěvnými refrény (Gueule en Vrac, poslední Putain de Cadence nebo P.C.D.F.), občas je na začátku songu drobná kytarová vyhrávka (Brisé, Un Jour Viendra) a vzadu za tím je slyšet Evina basová kytara. Pokud máte rádi klasické francouzské kapely a nádherně zpracovanou grafiku LP, tak tohle je přesně pro Vás. Můžete poslechnout komplet na https://www.youtube.com/watch?v=5WNuy6YV6tA.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 8  •  Datum: 16.02.2022

Suede Razors - No Mess, No Fuss, Just Rock´n´Roll

Rebellion Records/LSM Vinyl - LP -


1277_sr_nfnmjrnr.jpgDruhý album (respektive mini LP) týhle americký glam rockový/bovver rockový partičky vychází jako CD na Rebellionu a jako LP ve spolupráci Rebellionu a LSM (375 černých, 474 modrých a 150 modro/žlutých s fleky). Kapela má za sebou celou řadu singlů a najdete v nich borce z Harrington Saints, Ultra Sect, Hounds and Harlots, Sydney Ducks nebo Subway Thugs. Na albu je šest songů včetně coveru I´m Rebel od Accept (kterej ale můžete znát třebas i od Battle Scarred z alba Thunder and Lightning) a kterej má singalong refrén jak prase. Od začátku do konce je to naprosto parádní chytlavá věc ve stylu Hard Wax, Giuda nebo poslední věci od Hard Evidence. Hnedka první věc Anchors Aweigh vás nasměruje na další směřování desky (uslyšíte tam i klávesy), British Singles v nastavenym rytmu pokračuje – rychlá hi-hatka a celkově hodně skočnej rytmu bicích, Stand Strong je potom pomalejší věc se super sólem na začátku a časově je to nejdelší song z alba, předposlední Under the Clouds má strašně silnej refrén a opět v něm uslyšíte klávesy a poslední Vive Le Rock je opět skvělá vypalovačka, která Vás nenechá chladnými. Cover desky je udělán ve stylu muziky co hrajou, uvnitř je papír s textama a potištěná je i kapsa na LP. Tohle se jen tak neomrzí.
Autor: Peddy  •  Hodnocení: 9  •  Datum: 08.03.2022

v/a - British Columbia Bovver

Rebellion/Last Years Youth Records - LP -


1281_v_a_b_c_b.jpgKompilačka oi! a punkových kapel ze západního pobřeží Kanady vychází jako LP v počtu 500 kusů (300 černých a 200 průhledných). Celkem zde najdete 7 kapel, každá tu má dva songy, takže dohromady 14 věcí. Takže tu máme Vicious Attack, Bootlicker, The Choice Few, Terrorist Gang, Toy Tiger, The Buzzers a Crosshairs. Kapely se pohybují od hrubějších Vicious Attack, přes melodické The Choice Few (jejich song Wrong Side je naprosto parádní), The Buzzers (opět skvělá věc Behind a moc fajn hlas zpěváka) a Toy Tiger, přímočaré Bootlicker, Terrorist Gang (songy obou kapel nepřesáhnou 1:40) a Crosshairs. Osobně jsem znal akorát The Choice Few, díky jejich albu One Way Street z minulého roku, ale co jsem projel discogs, tak třeba Bootlicker toho mají vydáno celkem dost (hlavně Epka). Přesně takhle si představuju kompilaci, která má co nabídnout, protože na ní najdete nevydané věci od kapel, které nejsou moc známé (alespoň mně teda nebyly) a které mají co nabídnout a které znějí zajímavě. Teaser celé kompilačky si můžete poslechnout zde https://youtu.be/i-UL4n0PdGM. Každá kapela má uvnitř na insertu texty nebo fotku/logo a sestavu. Parádně udělaná kompilace, která dává smysl.
Autor: Peddy  •  Hodnocení:  •  Datum: 25.04.2022